Bevara din bils värde

För att bevara din bils värde finns det många saker du kan göra. Bland det viktigaste är att serva sin bil i tid och inte gå över serviceintervaller. Det är inte bara oljebyte som sker utan en massa kontroller också. Då upptäcks även brister eller fel på komponenter. För recensioner och mer information rekommenderas minadamerochherrar.se.

Tvätta din bil minst varannan månad och det är extra viktigt under vintertid då det finns mycket salt på vägarna. Efter en utförd tvätt ska du kolla efter stenskott. När du tvättar din bil är det även viktigt att försöka spola i hjulhus och underrede om möjligt. Att inte fylla i stenskott leder oftast till att det börjar komma rostskador.

Får du en lackskada, blir påkörd eller råkat skada bilens lack själv så är det viktigt att ta tag och få skadan åtgärdat omgående. Väntar du på att åtgärda en lackskada och det hinner komma rost så står inte försäkringsbolagens verkstäder för att åtgärda rostskador eller lämna garanti mot rost på omlackade delar. Så vänta inte med att åtgärda skadorna!

Se över din bils rostskydd! Många bilägare struntar i rostskydd helt och hållet eller är inte medvetna om att rostskydd behövs i vårt klimat. Rostskydd är en investering och funderar du på att ha kvar bilen så kommer du att tjäna pengar på det då rostskador kostar att åtgärda. Även om du ska sälja bilen efter några år så har bilen oftast ett bättre andrahandsvärde än en bil som inte är rostskyddsbehandlad. Idag finns det massor med olika företag som kan hjälpa dig med att både kontrollera din bils rostskydd samt göra en ordentlig underredsbehandling. Centralt i Stockholm hittar du företag som Lidingö Rostskydd Hb som kan hjälpa med allt inom rostskydd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *